Onthaastcafé Kampeerweekend

 

Bericht van het Onthaastcafé Kampeer Weekend.

Eindelijk was het dan zover. Met een groot aantal Onthaasters gingen we een weekendje weg. Van 9 t/m 11 september hebben we lekker met z’n allen gelogeerd in het kampeerhuis de Rietstulp in Giethoorn. Vrijdags verzaSONY DSCmelen bij het Onthaastcafé en daarna in optocht naar Giethoorn. Een mooi, praktisch en gezellig vakantiehuis. Iedereen was direct enthousiast en Wiggele kreeg spontaan een dikke knuffel van Sylvia. Een aantal gasten ging Giethoorn verkennen, Natascha en Hennie gingen op souvenirs jacht terwijl anderen lekker op t beschutte en zonnige terras bleven. ’s Avonds heerlijke pasta van Kokkie Hannie en daarna gezellig kletsen, plaatjes draaien en relaxen.

Het organiserend comité had z’n best gedaan om iedereen te vermaken en had ’s nachts een heuse wedstrijd snurken georganiseerd. De kanshebbers voor de medaille waren zonder twijfel Gertie en Pauline. Het is een nek aan nek race geworden maar Pauline heeft overtuigend gewonnen!!

Zaterdag ochtend een weldadig ontbijt en lekker rustig aangedaan met koffie en gebak. Toen de laatste restanten van al dit lekkers

SONY DSC

waren weggewerkt stond er ‘s middag voor de wat minder mobielen een rondvaart op t programma en ging de rest Micro golfen (een soort midgetgolf maar dan op z’n Wijnackeriaans). Jan Smit deed dit met grote gedrevenheid en met een aantal Birdies kwam hij met 3 onder Par als terechte winnaar uit de bus.

 

Teruggekomen bij het vakantie huis wachtte ons een prima verzorgde BBQ. Hannie Ingrid en Fransina hadden hun best gedaan en iedereen liet het zich heerlijk smaken. De kippenpootjes en hamburgers waren voortreffelijk en de hoeveelheid salade was meer dan voldoende.

SONY DSC

Zondag, alweer de laatste dag. “Wat gaat zo’n weekend toch snel” verzuchten we. Maar niet getreurd, de dag was nog niet voorbij: eerst was er ’s ochtend’s nog een wervelend optreden van de HAKO’s die speciaal uit Zwolle waren overgevlogen. Met gast-drummer Jeroen speelden ze al snel het dak eraf en kwamen er mensen uit alle windstreken een kijkje door de heg (of over de muur) nemen. En als dat niet genoeg was, gingen we met z’n allen een ontspannen vaartocht maken over de mooie meren bij Giethoorn. En ja, om een uur of vijf was het dan echt gedaan met de pret. We hebben een heerlijk, ontspannen en gezellig weekend met z’n allen gehad. Op naar de volgende keer!

 

Voor meer foto’s kijk bij het menu onderdeel ‘ Toen – 2016 – Kampeer Weekend’.