Jubileum Feest

Zondag 20 maart 2016: een spetterend feest ter ere van het 10 jarige jubileum van het Onthaastcafé. Wat een sfeer en gezelligheid! Vanaf 3 uur komen de eerste gasten aan op Partyschip ‘de Oosterschelde ‘. Iedereen wordt muzikaal welkom geheten door onze vaste Onthaastcafé accordeonist Martin en poseren daarna voor een statieportret.

Binnen zit een gelegenheidsband te spelen en iedereen vermaakt zich met een hapje en een drankje. Al snel wordt er gelachten, gezongen en gedanst. In het gevarieerd programma met verschillende muzikanten doen ook een aantal stamgasten mee; Jeroen op gitaar, Joop op de zijn geliefde conga en Joost laat horen dat ie een groot zanger is

Even later wordt er een prachtig toneelstuk opgevoerd. Onder leiding van regisseur Kristel nemen enkele Onthaasters de gasten mee op een woelige zeereis op zoek naar Gelukseiland:

“Aan boord van de Jonathan heeft stuurman Pietje Puk meer aandacht voor zijn biertje dan voor de juiste koers. Kapitein Jack Sparrow heeft de stuurman niet in het gareel want hij heeft op zijn beurt meer aandacht voor de vrouwelijke passagiers dan voor zijn eigen vrouw. Zij pakt hem hiervoor zo hardhandig bij de oren dat dokter Kildare de kapitein terplekke moet behandelen. Vervolgens naait de dokter de kapitein echter een oor aan door met zijn vrouw te gaan dansen. Pietje Puk is nu volkomen van het rechte pad en tot overmaat van ramp krijgt Sneeuwwitje door alle spanningen een flauwte en stort ter aarde. Terwijl de kok ongestoord haar lekkere hapjes uitdeeld, de gracieuze danseres haar pirouetjes draait en de beroemde schilderes haar kunstwerken toont komt er de een stiekeme Piraat aan boord. Hij wil het schilderij van de kunstenares stelen. Gelukkig let Margaret Thatcher goed op en grijp hem in de nek. De kapitein wil hem kielhalen maar de piraat heeft grote spijt. De kapitein strijkt zijn hand over zijn hart en de piraat mag blijven. Ondertussen zijn ze de weg naar Gelukseiland helemaal kwijtgeraakt totdat ze beseffen dat ze daar helemaal niet naar toe hoeven te gaan. Het geluk is bij hen zelf als ze aardig zijn voor elkaar en iedereen respecteren hoe hij of zij is.  En met dat besef varen ze de toekomst blij en gelukkig tegemoet”   

Na dit realistische uit het leven gegrepen toneelstuk is er een overheerlijk buffet. Alle gasten genieten van t heerlijke diner en ondertussen speelt de muziek weer vrolijk verder.

Even later treedt het groot gemengd OHC koor op met hun grote wereld hit Krasnapolsy. Dirigent Gerti weet het beste uit het koor te halen en brengt de zaal in opperste vervoering.

Dan is het tijd om een aantal mensen in het zonnetje te zetten. Kok Piet en Kok Hannie worden naar voren geroepen. Voor al hun jaren trouwe maar vooral lekkere kookkunst worden ze door Yvonne hartelijk bedankt. Met een heerlijk diner bon hoeven ze een keertje niet zelf te koken. Daarna krijg regisseur Kristel een mooie attentie uit Yvonne’s eigen winkel die Yvonne vervolgens zelf weer mee wil nemen.  Dan neemt de voorzitter Jos het woord. Hij roept Zas en Yvonne bij zich en memoreert dat zonder deze initiatiefnemers er geen onthaastcafé zou zijn geweest!! Zas en Yvonne krijgen een welverdiende hotelbon voor een luxe en romantische overnachting op het Hotelschip ‘Rotterdam’.

Na dit informele officiële gedeelte zorgen de muzikanten Martin, de HaCo’s, Remmelt, Joost, Jeroen en Gerti voor een daverend slotakkoord met verschillende zwingende nummers. ‘De onthaastcaféblues’ doet de zaal op z’n kop staan. Een swingend slot van een geslaagd feest!!

 

2016 Jubileum feest