home-banner-onthaast

Bovenstaande foto herinnerd aan de vaartocht ter gelenheid van het 10 jarig bestaan in 2016. Helaas kon het 15 jarig bestaan in 2021, ten gevolge van Corona niet gevierd worden.

 

Het Onthaastcafé bestaat sinds 2006. Het is een ontmoetingscafé voor jongeren en volwassen met een verstandelijke beperking die zelfstandig of met begeleiding wonen en die het gezellig vinden anderen te ontmoeten en samen dingen te doen. Daarnaast is iedereen welkom die een vriendelijke houding heeft, want het is juist de bedoeling te integreren van elkaar te leren.

Het onthaastcafé is in 2022  eens in de twee weken (zie agenda) op maandagmiddag vanaf 17:00 uur geopend. Iedereen kan er zo binnenstappen. Om 18:00 uur eten de mensen die dat willen met elkaar. Daarna praten we gezellig met elkaar, maar er zijn ook tal van activiteiten waaraan je deel kan nemen (Spelletjes, dansen toneel, muziek etc).

Een drie-gangen maaltijd met koffie toe, kost 7 euro.  Consumpties 1 euro. Je kan niet pinnen.

Lijkt het je leuk om een keer mee te eten? Geef dit dan ’s maandags voor 14:00 uur door aan één van onze koks: Hannie Kool 06-41472345 Je bent van harte welkom!

Gezocht:

Om de activiteiten binnen het Onthaastcafé te kunnen blijven organiseren, zijn we op zoek naar:

Stagiars / Stagiaires (Mbo/ Hbo): Om de verschillende activiteiten te begeleiden zetten we stagiaires in. Doorlopend hebben we plaats voor nieuwe stagiaires (m/v) op mbo en hbo niveau.

Vrijwilligers: Naast de inzet van stagiaires zijn er elke maandag vrijwilligers aanwezig voor de bediening, het voorbereiden en afruimen van de eettafels, helpen bij de activiteiten etc. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom.

 

Het Onthaastcafé dat eens per twee weken demaandagmiddag vanaf 5 uur zijn deuren opent in Zerboltstraat 63a in Zwolle wordt door vrijwilligers gerund.