Onthaastcafé in de Brand…

Maandag 24 april. Vanavond stond een excursie naar de Brandweerkazerne op het programma. Na een eenvoudige doch voedzame maaltijd van onze Kokkies Piet, Hannie en Wilma, gingen we met een aantal wagens volgeladen naar de Brandweerkazerne in de marslanden. Daar werden we hartelijke ontvangen door Els en Marco. Els is bevelvoerder op een ‘wagen’ en best wel een stoere vrouw en Marco studeert veiligheidstechniek en is in zijn vrije tijd bij de vrijwillige brandweer.

Na de ontvangst kregen we in twee groepen een rondleiding en werd ons veel verteld over de wagens, hoeveel brandweermannen er mee rijden, hoe vaak ze uitrukken, hoeveel water in de wagens mee kunnen, of ze het spannend vinden enz enz. We mochten in de brandweerwagens klimmen en overal een kijken nemen. Ook kregen we nog een oefening te zien. Want als brandweer moet je goed weten wat je moet doen in verschillende situaties. In een grote hal worden verschillende situaties nagebootst die dan moeten worden geblust. Natuurlijk erg nuttig maar stiekem ook wel leuk om lekker fikkie te stoken.

 

Eenmaal terug in de kazerne kregen we nog een paar antieke wagens te zien en kregen we nog wat te drinken. Helaas was de tijd veel te kort om alles te kunnen zien maar het was een interessante en boeiende rondleiding. ( voor meer foto’s zie: toen -foto’s 2017)